HTML

Kínai autós kultúra

Friss topikok

Címkék

2012.10.18. 10:20 yiwan

Gyalogosbiztonsági ötletbörze kínai módra, és néhány gondolat a stílusról

 

Hogyan is menjünk át az úton Kínában? A legbiztonságosabb nyilván az, hogy sehogy, de az átkelés, pont úgy, mint kis hazánkban, néha bizony itt is elkerülhetetlen…DE!... Itt találtak egy olyan megoldást, ami teljesen biztonságos. Olyat, ami kizárt, hogy bárki másnak az eszébe jutott volna. Olyan helyekre festenek zebrát, mármint gyalogátkelőt, hogy már önmagában a zebra is megközelíthetetlen… íme, az élő példa:

 zebra nagyon.jpg

De mint mindenre, az itt felmerülő kérdésekre is van válasz. Feltehetőleg a kivitelezőben, és a kivitelező alatt nem az építőmunkást értem, mert benne nem, de a kivitelezőben azért felmerül a gondolat, hogy bizony van hiba a mátrixban és ez így nem fasza, de miután a norma az norma, a törvény meg törvény, neki bizony kell zebrát festetnie az ilyen amorf helyekre is, mert különben, NEM FELEL MEG! Egy adott szakasz úton, (értsd: nem rég felújított, vagy teljesen új úton) adott számú gyalogátkelőnek kell lennie… így jött ki a darabszám. Tehát, KELL Még mielőtt bárki azt hinné, hogy ez a nyugdíjasok elleni merénylet, szó sincs róla, és nem azért, mert nem nagyon van nyugdíjas, vagy mert általában van a közelben a megszokott modellnek megfelelő átkelő, hanem egyszerűen mert nem csak az autósok, de a gyalogosok is szarnak a zebrára.

 A kaotikus helyzet ellenére az ember bármerre menjen, lépten-nyomon meg akarják mentei az életét. Remek tanácsokat is adnak, avagy egyszerűen csak megtiltanak valamit. Például elmész kirándulni a közeli parkba, hova is mennél máshova, ahol váratlanul rád tör egy vihar, jó nagy, villámlással, meg mindennel, és mi a legnagyobb para? Telefonálás közben beléd ne vágjon a mennykő… Megoldás? Egy tábla.”Vihar alatt tilos a mobiltelefon” (kínaiul egyébként az van odaírva, hogy telefonálni tilos, angolul, egyszerűen, csak a mobil tilos, tessék önállóan értelmezni) Ezzel még nem is lenne nagy baj, ha olyan helyen lennék, ahol se magas fák, se magas épületek, se rajtad kívül másik hárommillió ember, de itt ez nem fordulhat elő… SOHA. Mert ez a város kellős közepe… Nem mintha bárhol máshol kevesebben lennének, de azért ezt erős túlzásnak érzem. Persze ha én is állandóan a helyiek által leginkább frekventált QQ nevű közösségi hálón lógnék (olyan, mint a faszbuk, csak ezt lehet, mert kínai, azt meg nem, mert tilos). Vagy állandóan valami internetes játékon kattognék, akkor lehet, hogy pont én lennék a kiválasztott a mellettem lévő hárommillió emberből, meg házból, meg fából, és pont belém csapna a villám, de ennek statisztikai valószínűsége leginkább nulla, mert van egy csomó toronyház, meg fa, meg minden, ami úgy néhány százszor magasabb egy embernél, és fém is több van benne, meg egyébként is, mindenki állandóan telefonál, vagy legalábbis nyomkodja a telefonját. Igen, kirándulás, evés, ivás…, meg amit el tudtok képzelni, bármilyen cselekvés közben, állandóan.

 

 IMG_20120930_143842.jpg

Egyébként nem csak a telefon az, ami ilyen rettenetes kötődést vált ki az emberekből, és ez alatt nem azt értem, hogy pusztán rajonganak valamiért. Mondjuk egy márkáért, vagy egy kocsiért, de a kitűni akarás már néha olyan mértékben ölt kórós méreteket, hogy egy jobb ízlésű európai, vagy bárki a fejét verné a falba, hogy  ezt most miért? Nem csak a nagyon gazdag képes magából nagyon hülyét csinálni, de a szegényebb rétegnek is kiadja az agya, hogy egy nevezzük nevén, egy QQ-ból, (most nem a portálról van szó, hanem a Daewoo Matiz kínai megfelelőjéről) Hello Kitty autót optikázzon,

 650 kitti.jpg

ami így néz ki, de márkajelzése is van…

 kittilogo650.jpg

…vagy a tehetősebbje, aki rózsaszínre fényeztet egy Ferrarit, mert az szép… bár lehet, hogy a Hello Kitty matricák még nem készültek el, és amíg várja őket, a kocsi megkapta az alapszínt. A durva az egyébként, hogy a kocsi egy srácé, legalábbis első körben annak tűnt.

 650ferko.jpg

Persze, ha lenne rajta matrica, dögösebb lenne…

 kittz ferko.jpg

Van, aki nem esik ennyire túlzásokba, ők csak finoman díszítik járművüket becses kiegészítőkkel, mint például, egy rendszámtábla-tartó…

 rendszám 450.jpg

Otthon, egy fekete hetes BMW-n meg is nézném. Azt hiszem megtaláltam a piaci rést, az ilyen típusú kiegészítőkre biztosan lenne igény Európában is. A probléma ott van, hogy ez itt nem poén, szerintük ez tök jól néz ki. A Hello Kitty-autó sem egyedi eset, tegnap például láttam egyet szempillákkal.

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kinaiautos.blog.hu/api/trackback/id/tr294855622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsyga 2012.10.18. 13:35:00

Siófokon a strandon van egy Hello Kittys Ferrari... (*vízibicikli...)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.18. 14:46:04

Itthon tuti üzlet lennne, a plázapicsák X3-asain...

glc 2012.10.18. 15:43:17

Szempillás Matizzal már pesten is összefuthatsz :-o
Nem felfestett szempilla, hanem függőlegesen lebegő húszcentis izék...

clsdclsd 2012.10.18. 20:19:51

Ilyen értelmetlen zebrát én is fotóztam Kínában, de mivel soha egyetlen embert nem láttam, akit érdekelt volna, hogy ahol át akar menni van-e zebra, én inkább arra a következtetésre jutottam, hogy ezt amolyan díszítőelemnek tekintik, és pár helyre odafestik, miért ne alapon.

RangerJoe 2012.10.18. 21:30:57

Nyíregyházán van egy szempillás rózsaszín kispolski, amin hátul körbe-körbe forog egy kb. félméteres felhúzó kulcs amikor jár a motor.
süti beállítások módosítása